Via Transilvanica, Ziua 19. Praid – Atia

      Seara petrecută la Cabana Phoenix cu vâlcenii mei s-a întins până târziu în noapte, am povestit multe și mărunte am trecut și la bancuri, am avut și o convorbire în direct cu prietenul de copilărie a lui domn Nicu, Ionică Cârstea mare montaniard al Vâlcii şi un bun prieten de-al meu!
      Greu mi-a mai fost să mă despart de această comunitate de vâlcenii, dar până la urmă tot a trebuit să o fac şi să pornesc prin pădurea deasă plină de urși, cum se spune mereu pe aici, dar tot ajung până la urmă la o turmă de oi iar traseul Via Transilvanica trece exact prin mijlocul lor. Dintr-o mă pomenesc cu vreo 16 patrupezi unul mai frumos decât celălalt care năvălesc asupra mea să mă rupă nu altceva, dar ei desigur că încearcă să-și apere suratele oi și capre de intrus, adică de mine, şi aproape că reuşesc să o şi facă, dar noroc că în ultima clipă apare un ciobănaș tinerel pe care îl cheamă Iulian ce provine de prin judetul Bacău, și care și-a găsit o fată bună în Harghita și s-a mutat la ea. Spune că acolo în Bacău, nu sunt fete așa harnice ca aici, și că acelea care sunt, stă numai cu ochii în oglindă și au unghiile făcute..
      Cu Iulian lângă mine, ajung dintr-o dată Regele Câinilor, și parcă nu îmi vine să cred că am ajuns dintr-o dată șeful lor. Tare as fi vrut sa vină cu mine mai departe atât Iulian cât şi prietenii câini, mai ales că dau pe potecă de niște urme de urs de mă cam ia cu fiori.
      Dar, ajung cu bine la Atia și sunt întâmpinat de doamna Iuliana care este de 20 de ani învățătoare aici. Este foarte atentă cu cei care îi calcă pragul Casei de Oaspeți, și personal recomand drumeților Via Transilvanica să aleagă această locație, mai ales că se află și la intrarea în sat!

28 august 2021

Un gând despre „Via Transilvanica, Ziua 19. Praid – Atia

Lasă un comentariu